Stichting ORO is bezig met een grootscheepse herstructurering van het terrein het Rijtven in Deurne. Na de vernieuwing van de terrein inrichting is ORO nu op 2 plaatsen gestart met de bouw projecten noordzone en middenzone.

Puur Bouwadvies controleert de kwaliteit tijdens het bouwproces namens stichting ORO op beide projecten.

Deze bouwvordering gaat over de middenzone.

In deze middenzone worden 7 groepswoningen voor in totaal 56 cliënten gebouwd. De gebouwen worden uitgerust met 8 slaapkamers 4 badkamers een gezamenlijke keuken en zitkamer. Op de verdieping worden de techniekruimtes en een spreekkamer gemaakt. Het geheel krijgt een landelijke uitstraling.

De bouw is gestart in april. Het bouwterrein lag er open en verlaten bij. Nu begin juli, 4 maanden verder, is het compleet anders. De gebouwen beginnen steeds meer vorm te krijgen. De bouw routing is goed te zien op het terrein. Waar het eerste gebouw klaar ligt om de kap op te plaatsen is bij het laatste gebouw net de verdiepingsvloer gestort. Ook in de gevelafwerking is de routing goed te zien. Gebouw 1 (huisnummer 6) daarvan is het gevel metselwerk gereed, houtskeletbouw buitengevels zijn geplaatst. Ook de prachtige houten buitenspanten en kokers voor de vliesgevel en het dak zijn geplaatst. Eind juli zijn de eerste 2 woningen voorzien van de kap en is de rieten dakbedekking aangebracht.

Ook binnen in de woningen wordt hard gewerkt. Leidingen voor de installaties worden in de muren gefreesd. Buisleidingen worden aangebracht en afgesmeerd. Daarna worden de kabels getrokken van de meterkast naar de juiste ruimtes. In de verdiepingsvloer ligt per woning bijna 2,5 kilometer buis! Dit voor sturingen, domotica en zorgsystemen te kunnen plaatsen. Natuurlijk ook de installatie voor de verlichting en de stopcontacten.

Sharon en mevrouw Ockhuizen met de eerste stenen

Sharon en mevrouw Ockhuizen met de eerste stenen

Afgelopen maandag 01 juli is symbolisch de eerste steen gelegd door Sharon, cliënte van stichting ORO directrice M. Ockhuizen van stichting ORO en wethouder J. Ragetlie van de gemeente Deurne. Mooi moment om stil te staan bij de veranderingen op het Rijtven. Dinsdag 13 augustus vieren we met de bouwvakkers het hoogste punt. Conclusie is dat de tandem van Bots bouwgroep en Heijmans installatie techniek zeer snel door de bossen dendert.
Metselen van de eerste steen door wethouder J. Ragetlie, onder toeziend oog van mevrouw Ockhuizen en F. van de Ven, uitvoerder Bots bouwgroep.

Metselen van de eerste steen door wethouder J. Ragetlie, onder toeziend oog van mevrouw Ockhuizen en F. van de Ven, uitvoerder Bots bouwgroep.

Tegen de tijd van het hoogste punt zal er een volgende bouwvordering verschijnen. We houden u op de hoogte.

Opzichter namens stichting ORO,

Signature

Hank Hagelaar
Puur Bouwadvies.

Delen »