Puur Bouwadvies voert directie en controleert de kwaliteit tijdens het bouwproces namens Woningbouwvereniging Bergopwaarts te Deurne.

Tot 2014 realiseert Bergopwaarts een nieuw woongebied in het hart van Liessel. Met behoud van het unieke Brabantse karakter (waaronder het prachtige park) ondergaat het dorp een ware metamorfose! ‘Liever Liessel’ staat voor wonen, onderwijs, zorg en openbare ruimte in één project. De ongeveer 130 mooie en betaalbare woningen zijn zeer gevarieerd en bieden hun nieuwe bewoner veel keuzevrijheid. Of het nu koop of huur betreft, voor starter of senior.
Kijk voor meer informatie op de website www.wsz-liessel.nl of op www.lieverliessel.nl.

We zijn alweer vanaf januari aan het bouwen aan de 2e fase van de woonservice zone in Liessel. Dit keer werken we aan de gebouwen de Courantier en de en de Lombadier. Dit op de plaats van de gesloopte basisschool de Zonnebloem. Er komen in totaal 3 gebouwen. De bouw vordert gestaag. In het begin van het jaar werden we geplaagd door de verschillende strengere vorst periodes. Nu zit de vaart er goed in zoals je kunt zien op onderstaande foto’s.

Even in het kort wat wordt er gerealiseerd

De Courantier staat samen met de eerder gerealiseerde Cruydenier aan de binnenhof in het hartje van Liessel. In dit 3 verdiepingen telend gebouw komen in totaal 12 appartementen. De tweede verdiepingsvloer is gestort. De stempels staan te wachten op vloer nummer 3. Dit is tevens de dakvloer. Op de begane grond zijn de kozijnen en is er gestart met het gevel metselwerk. Dit zal verder gaan over de verdieping. De bovenste laag komt onder ‘de kap’.

De Lombardier worden gebouwd vlakbij de Courantier. Hier komen twee woonblokken met elk 3, dus in totaal zes ruime huurwoningen met een voor- en achtertuin. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers. De gebouwen bestaan uit 2 bouwlagen. Op de begane grond wederom metselwerk echter in kleur van de steen afwijkend van de Courantier. De slaapkamers en badkamers op de verdieping komen onder de kap. De pannen die gelegd gaan worden komen overeeen met de Courantier en de Cruydenier. Zo worden de gebouwen één familie.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt vanaf de trap van de keet aan het Binnenhof. Het binnenhof is de hoofdentree van de Courantier en Cruydenier. De achter gevels en tuinen van de Lombardier grenzen aan het binnenhof.

Foto 1: de Lombardier, 6 woningen in 2 blokken.

Foto 1: de Lombardier, 6 woningen in 2 blokken.

Foto 2: de Courantier met rechts op de achtergrond de Cruydenier (fase 1).

Foto 2: de Courantier met rechts op de achtergrond de Cruydenier (fase 1).

Binnen kort zal het hoogste punt van het project worden bereikt. Tegen die tijd zal er een volgende bouwvordering verschijnen. We houden u op de hoogte.

Directievoerder namens Bergopwaarts,

Signature

Hank Hagelaar
Puur Bouwadvies.

Delen »